Om denne bog

Dine personlige data er nutidens olie – ressourcen, som alle gerne vil have fat i. Den digitale økonomi er bygget på dem. Virksomheder tracker og analyserer hver en bevægelse, vi foretager os, og de tjener millioner af dollars på at udgrave og sælge vores information.

Som borgere og forbrugere er vi ofre i en enorm guldfeber, hvor der opbygges identitetsbanker indeholdende hver en lille detaljer om vores liv.

“Gratis” er standardindstillingen online, men du betaler med din identitet. Nogle gange ved du det, men oftest opdager du ikke, hvad du betaler med – og har heller ikke mulighed for at vælge det fra.

FAKE IT zoomer ind på de mange forskellige måder, brikkerne i vores identitet bliver solgt hver dag, og hvad konsekvenserne er. Fra arbejdspladsen til fitnesscentret. Fra vores forhold og vores børn i skolen til den politiske aktivisme. Bogen forklarer, hvad der sker med vores data og hvad der er i vente. Og den viser, hvordan du kan beskytte dig selv med en række lette værktøjer.

Vores råd er at nægte at blive presset ned i en unuanceret maskineaflæselig identitet. Adskil det professionel dig fra det private. Fake it og brug pseudonymer. Sig nej til nysgerrige apps. Det er aldrig for sent at vinde kontrollen tilbage over din digtiale identitet.

Vores mission er at skabe rammerne for, at vi kan hjælpe hinanden med at beskytte og kontrollere vores identitet i den digitale verden. Vi mener, at vi har retten til at være i fred, retten til at være anonym, retten til at bruge pseudonymer og retten til at blive glemt.

Steffan and Pernille (@fakeit_book)

P.S.: Make sure you read about this site’s data use and privacy protection settings.

 

 

Steffan Heuer er tysk journalist og forfatter og har dækket alle aspekter af IT siden midten af 1990erne. Han skriver for ledende tyske og engelsksprogede publikationer, pt som US correspondent for det tyske magasin brand eins. Steffans har også arbejde for britiske The Economist og MIT Technology Review Deutschland. Han har en Master i journalistik fra Columbia University’s Journalism School in 1995, New York. Han bor i San Francisco, downloader nogle apps, bruger lokationsbaserede services, men er super tilfreds med ikke at være på Facebook.
Email: steffan (at) digital-selfdefense.com
Twitter: @sheuer

Pernille Tranberg er dansk journalist, forfatter og foredragsholder om forandringer i samfundet i kølvandet på digitale medier og nye teknologi. Hun er fellow på Syddansk Universitet (aug 13- jan 14) og stifter af Digital Identitet, der rådgiver om big data, digitale identitet og privacy. Hun har arbejdet som strategisk rådgiver for CEOen i Berlingske Media, været chefredaktør på TÆNK (pendant til US Consumerreport eller tyske Stiftung-Wahrentest) og reporter på Politiken. Hun har en MA i journalistik fra  Columbia University Journalism School, og har skrevet og redigeret 6 andre bøger bla “De Overvågede” (The Surveilled) in 2009, og “Noget i Nettet” (There’s Something in the Web) from 1997. Hun bor i København og er på Facebook under et falsk navn, men du kan finde hendes originale identitet på LinkedIn og Twitter.
Email: pernille (at) digital-selfdefense.com
Twitter: @PernilleT
Personlig blog: Change ExchangeHendes firma: Digital Identity